Dobré Bistro – Zdravé a chutné, mäsité aj vegánske špeciality a premyslené do najmenších detailov. Či už hľadáte pokojné posedenie pri kávičke, alebo sa chystáte nasýtiť svoje chuťové poháriky zdravou a jedinečnou kuchyňou plnou vychytávok, ste na dobrej adrese. V redakcii KOSICEGO.sk sme sa pozhovárali priamo s autorkou konceptu, pani Gabrielou Borošovou z Dobrého Bistra. Nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi riadkami, a ak by Vám nejaká tá slinka vybehla, nebudete sami. Berte to od nás ako jednoznačný tip na skvelý gastronomický zážitok.
Ako vznikol koncept Dobré Bistro?
Koncept Dobrého Bistra vznikol ako odpoveď pre ľudí s rôznymi intoleranciami, ktorí hľadali v Košiciach kvalitnú a chutnú kuchyňu. Sme presvedčení, že zdravšia kuchyňa prospeje každému a preto sme v mnohých veciach boli v Košiciach priekopníkmi. Ako prvé Bistro v Košiciach sme začali pripravovať domácu granolu. V trstinovom sirupe zapečené ovsené vločky s orechmi a sušeným ovocím, podávané s jogurtom alebo mandľovým mliekom. Na prípravu pokrmov používame kokosový olej alebo panenský olivový olej a nepoužívame vajíčka z klietkového chovu, pretože veríme v prirodzený životný cyklus sliepok, a ak žijú spokojnejšie, prejavuje sa to aj do energie vajíčok.
Ako by ste charakterizovali Vašu cieľovú skupinu?
Do Dobrého Bistra chodia ľudia, ktorí za jedlom čakajú zážitok z dobrej chuti. Vedia, že sa venujeme každému detailu pri jeho príprave a môžu si byť istí, že varíme z tých najlepších surovín, aké sú na trhu dostupné. Ak majú nejakú intoleranciu, vieme operatívne jedlo upraviť. V letných mesiacoch, kedy je v Košiciach viac turistov, sa mení aj naša klientela a je poznať, že koncept nášho bistra im je známy z rôznych európskych metropol a majú ho v obľube.
Útulnosť a tichá lokalita je príjemnou protiváhou rušnému centru mesta, bol to zámer?
Áno, chceli sme byť v širšom centre. Ak cestujete za gastronómiou, tak radi a tak často ako my, zistíte, že tie najlepšie reštaurácie nie sú v centrách a ani na hlavných námestiach. Ľudia si ich musia nájsť. Veríme, že kľud a lepšie možnosti parkovania sú pre mnohých výhodou a správnou motiváciou navštíviť Dobré Bistro častejšie.
Kde hľadáte inšpirácie na jedlá, ktoré sú často skutočne výnimočné?
Svetové reštaurácie a bistrá, známi i menej známi kuchári, instagram foodblogerov a v neposlednej rade je to náš Matej, šéfkuchár, ktorý je veľmi nápaditý a koncept kuchyne je dnes predovšetkým jeho zásluha. Tím kuchárov, ktorí majú aj nápady a varenie ich baví, je dnes veľkým benefitom a sme radi, že u nás je tomu tak.
Po výbornom jedle aj skvelá káva a sladké potešenie. Aké dobroty ponúkate?
V Dobrom Bistre nájdete chutné, hlavne zdravé koláčiky, aj vo vegánskej verzii, bezlepkové, bezlaktózové, pripravované z kvalitných surovín a s láskou len od tých poctivých dodávateľov.
V Dobrom Bistre je aj predajňa. Čo všetko ponúka?
Áno, v Dobrom Bistre je aj malý obchodík, ktorý ponúka naším zákazníkom len tie najkvalitnejšie produkty z kvalitních surovín väčšinou z domácej produkcie, vopred overené. Uvádzam niektorých dodávateľov: MARVA, MIXIT, RED COCO, INFINUTY, ZDRAVIE Z PECE, kvalitný tekvicový olej, olivový olej, kvalitné čaje zn. TEAPICKER a iné rôzne produkty.
Aké novinky Dobré Bistro chystá?
V najbližšej dobe chystáme obohatiť náš malý obchodník o 100% čisté prírodné šťavy a džúsy, čerstvé špaldové, kváskové pečivo vhodné aj pre náročného zákazníka, ktoré si doteraz naši zákazníci mohli vychutnať z raňajkového menu ale aj z denných špecialít, podľa sezóny meníme „ala carte“ – pripravujeme nové letné menu obohatené o sezónnu zeleninu, nové letné drinky, smoothie a iné zdravé nápoje.
Rýchle odkazy
Web: Dobré Bistro
Facebook: Dobré Bistro Košice
Instagram: Dobré Bistro Košice
Galéria k článku
Zdroj: Dobré Bistro pre KOSICEGO.sk