Milovníci chutných polievok a tiež objavitelia nových chutí sem! Ak ste ešte neochutnali polievočky od Soupculture, máte sa na čo tešiť. Výnimočný koncept zdravej stravy s minimalizovaním zbytočného odpadu. Pohárik, v ktorom si polievočku vychutnáte je totiž zároveň jedlá a zdravá pochúťka. V redakcii KOSICEGO.sk sme sa pozhovárali s Natáliou Baran, CEO konceptu Soupculture. Poklebetili sme si o tom, aké druhy polievok pripravujú, z čoho je pohárik vytvorený a ako je to s donáškou. Dobrú chuť!
Ako si spomínate na začiatky Soupculture na Slovensku? Aké boli prvé ohlasy?
Bolo to už v roku 2017. Boli sme mladí, nadšení a motivovaní. Skvelá novinka na trhu, ktorá na prvý pohľad nemala chybu, nevystrelila, ako sa očakávalo. Ľudia sa na to pozerali skepticky. „Polievku a piť?“, alebo jej dávali prívlastok „sáčková polievka“. Vôbec neverili, že polievky varíme bez múky a škrobu a že poháriky nie sú polotovar. Takže bolo len jedno riešenie. Počkať a trpezlivo robiť svoju prácu každý deň čo najlepšie. Ľudia jednoducho musia ochutnať a výsledok sa určite dostaví. Najťažšie bolo kombinovať prácu v divadle a prácu v Soupculture, aj keď sme si vraveli, že to nebude vadiť a že to zvládneme, aj ked to bolo veľmi náročné. Ľudia začali postupne ochutnávať a zvykať si, že tieto jedinečné spôsoby podávania čerstvých polievok sú vlastne skutočným kulinárskym zážitkom. Začali nás odporúčať svojim blízkym a to je pre nás ten najlepší marketing, aký sme si mohli priať.
V Soupculture môže človek po zjedení skvelej polievky doslova zjesť aj „tanier". Z čoho sú tieto jedlé poháriky vyrobené?
Poháriky majú veľmi jednoduché zloženie: múka, voda, ľanové semienka, trošku olej a korenie. Každý zákazník môže vidieť ako sa poháriky pečú. Máme na to špeciálny stroj.
Sú aj tieto jedlé poháriky rôzne druhy a je vhodné ich správne kombinovať?
Robíme rôzne poháriky, aby zákazníkom chutili, aby ich nevnímali len ako obal, ale aj ako výborný doplnok k polievke. Tá istá polievka s rôznymi pohárikmi chuti rôzne. Takže sa dá kombinovať ako len chcete. Tu nemáme žiadnu prekážku. Dokonca máme takých zákazníkov, ktorí v jednom poháriku kombinujú dve polievky. To je už iná úroveň umenia.
Aké chute majú Košičania najradšej?
Mame dva základné typy zákazníkov. Prví si objednajú klasické polievky ako šošovicová, syrová, bryndzová. Druhí vždy čakajú na exotické chute ako napr. mangová s chilli, Tom Yum krém, paštrnakovu s hruškou, ananásovú s kari, či fialovú s pistáciami. Mame viac ako 70 polievok, takže je z čoho vybrať a na čo sa tešiť každý týždeň.
Soupculture ponúka aj donášku. Ako sa darí doručiť polievku bez porušenia? Je na to nejaká finta?
Donášku sme začali ponúkať v čase pandémie. Balime polievky do tejglikov a pohárik zvlášť. Nádej tiež vkladáme aj do schopných kuriérov. V týchto časoch je donáška jedla takmer nevyhnutná. Každý deň balíme desiatky tašiek s polievkami a tešíme sa, že môžeme byť k zákazníkom bližšie vďaka donáške.
Čo nového chystáte ? 😊
Máme takú tradíciu, pár raz za rok robiť týždne úplne nových polievok. To chystáme aj teraz na jeseň. Minule sme robili týždne pivných, hubových či studených polievok. Sledujte Soupculture a nič nám neujde. Prajeme Vám tiež dobrú chuť.
Soupculture - prevádzky a info: 0949 131 322
Košice – Hviezdoslavova 4
Prešov – Hlavná 91
Banská Bystrica – Kapitulská 15
Bratislava – Michalská 11
Rýchle odkazy:
Facebook: Soupculture SK
Instagram: @soupculture.sk
Galéria k článku
Zdroj: Soupculture pre KOSICEGO.sk